Sök

Varukorg

0

Bröderna Johansson Sandförsäljning AB har en lång tradition

Verksamheten startades redan 1924 av bröderna Fritz Johansson och Johan Johansson som med hjälp av pengar intjänade i USA kunde börja utveckla verksamheten. Bröderna Johansson var pionjärer i branschen och de första som började utvinna grus ur Göteborgsmoränen.

Företaget drivs nu i tredje generation av bröderna Glenn och Inge Gustavsson, med 20 anställda och genom Glenns barn är fjärde generationen redan verksam i företaget. Idag är Fjärås starkt förknippat med grusproduktion och vi är stolta över att våra förfäder tog det första spadtaget. Vår verksamhet utgår från Fjärås utanför Kungsbacka och vi verkar i första hand i Kungsbacka och Göteborg med omnejd.

Bröderna Johansson Sandförsäljning AB levererar varje år ca 350 000 ton material. Vi har egna sandtäkter i Fjärås, samt egen schakttipp för jord- och lermassor.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda skräddarsydda leveranser åt våra kunder, oavsett storleken på leveranserna. Det innebär bland annat att vi kan ordna kombinerade transporter, där vi i samma lass levererar t.ex. sättsand, fiberduk och trädgårdsplattor.

Bröderna Johansson Sandförsäljning AB:s verksamhet sker alltid med största möjliga hänsyn tagen till miljön. Samtliga våra bilar är miljögodkända och körs med MK1-diesel (miljöklass 1).

Här kan du läsa vår Miljöpolicy.

Att värna om trafiksäkerheten är mycket viktigt för oss på Bröderna Johansson Sandförsäljning AB. Vår trafiksäkerhetspolicy är antagen enligt Sveriges Åkeriföretags rekommendationer och sedan många år tillbaka bidrar vi ekonomiskt till ett cykelhjälmsprojekt, som förser Kungsbackas skolungdomar med cykelhjälmar.